Chris Hoogerwaard – Dordrecht

Terug naar de vorige pagina

Het bestuur van de VGK heeft een aantal leden gevraagd om hun ervaringen met de VGK te delen op de website.

Januari 2015 – Chris Hoogerwaard van de gemeente Dordrecht vertelt ..

Hallo, mijn naam is Chris Hoogerwaard en ik ben inmiddels al weer zo’n 26 jaar in dienst bij de gemeente Dordrecht. Vanaf het jaar 2000 zit ik in de rol van Markt- en Kermis Beheerder. Een bijzonder veelzijdige job met iedere dag weer opnieuw uitdagingen.

De wereld om ons heen wordt steeds harder en vooral ook zakelijker. Zeker als Markt- en Kermis Beheerder moet je vaak stevig in je schoenen staan bij het afwegen van belangen. Uiteindelijk ben jij die schakel tussen gemeente en koopman of exploitant, en probeer je aan beide kanten de belangen te verdedigen. Ik denk altijd in het belang van het product en niet in individuele belangen. Dat ga je op den duur toch niet volhouden.

Vaak ligt de oplossing ergens in het midden en is het handig om je licht ook eens op te steken bij collega’s elders in het land. Want waarom zou je altijd zelf het wiel uit moeten vinden. Een heel belangrijk platform daarbij is voor mij de Vereniging van Gemeentelijke Kermisbeheerders. Hier vind ik mijn partners waar ik op mijn vakgebied mee kan sparren. Waarom doe je zoiets wel, en waarom kan je dat maar beter laten.

Twee keer per jaar ontmoeten we elkaar sowieso tijdens de voorjaarsvergadering of het themadag in het najaar.  De onderwerpen die op de agenda staan spreken me vaak aan want het is altijd handig om op jouw vakgebied meer kennis op te doen en te luisteren naar interessante sprekers. Dit kan gaan over de veiligheid, keuringen van attracties, het inzetten van reclame acties etc etc.

Wat ik zelf erg leuk vond was de tweedaagse in de Efteling waarbij we een interessant verhaal te horen hebben gekregen over de beleving van het park, lees ons evenement. Waarom zou iemand nou een tweede keer of vaker terug komen, hoe bereik je dat en hoe vertaal je dat naar jouw kermis/evenement. Met dank aan de VGK heb ik daar een hoop kennis opgedaan. En mooi is het nu om met die kennis te zien dat het ook in ons mooie Dordrecht zijn vruchten afwerpt.

Diverse prijzen op het gebied van markt en kermis zijn daar de afgelopen jaren het bewijs van geweest. Ik wil dan ook graag iedereen aanmoedigen om zich aan te sluiten bij de Vereniging van Gemeentelijke Kermisbeheerders zodat we met nog meer mensen onze kennis kunnen delen en het product kermis met alle betrokken partners naar een steeds hoger en waardevoller evenement kunnen tillen. Een evenement dat iedere gemeente verdiend.  

Met vriendelijke groet,  Chris 

 IMG_1889

 

Terug naar de vorige pagina