Henk Neven – Etten-Leur

Terug naar de vorige pagina

Het bestuur van de VGK heeft een aantal leden gevraagd om hun ervaringen met de VGK te delen op de website.

Januari 2014 – Henk Neven van de gemeente Etten-Leur vertelt ..

Beste allemaal,

Mijn naam is Henk Neven, sinds 1999 markt- en kermismeester in de mooie gemeente Etten-Leur. Wij hebben 2 weekmarkten ( waren beste markt van Nederland in 2011 )en 2 kermissen. 1 Kermis van een 70 attracties en 1 kermis van een 22 attracties .

Toen ik in 2003 voor het eerst met de VGK in aanraking kwam was het even wennen, de meeste mensen kende ik nog niet. Maar gaande weg de dag begreep ik dat het een gezellige club is met zeer interessante mensen en onderwerpen.

Zaken die aan bod komen bij de VGK zijn bijvoorbeeld; hoe ga je om met nep-wapens op de kermis,  de veiligheid van de kermis en hoe trek je meer publiek naar de kermis enz. Allemaal onderwerpen die iedere kermismeester raken.

Door de een- en tweedaagse congressen leerde ik ook andere marktmeesters kennen. Hierdoor krijg je een goede band en kun je veel informatie uitwisselen. Zo kreeg ik een goede band met de marktmeesters van Dordrecht. Dit kwam zeer goed van pas omdat onze kermis en die van Dordrecht vaak samen vallen. We sturen onze verpachting lijsten naar elkaar toe om deze te vergelijken of sommige exploitanten niet dubbel in schrijven en dit gebeurt toch nog regelmatig. Ook op promotie gebied wissen we veel informatie met elkaar uit dit kan  voordeel op leveren. Dit doe ik ook sinds kort met de gemeente Assen die ook gelijktijdig valt.

De tweedaagse congressen zijn ook zeer leuk en leerzaam je leert elkaar steeds beter kennen en de onderwerpen maken soms diepe indruk en geven voldoende stof tot nadenken. Zo heb ik tijdens het congres in de Efteling de lezing door de toenmalige directeur Bart de Boer over hoe je een park of kermis promoot als zeer leerzaam ervaren. Ook de bezoeken aan de attractie fabrieken Mondial en KMG waren zeer interessant.

Mijn conclusie de VGK heeft voor mij qua tijd en kosten die ik er in heb gestoken veel opgebracht en raad dan ook iedere kermismeester aan om lid te worden van de VGK en naar de bijeenkomsten te komen.

Mijn raad: samen staan we sterk , veel kunnen we van elkaar leren .

Groetjes,
Henk Neven
Markt- & kermismeester  Etten-Leur

Terug naar de vorige pagina