Koude Kermis

Terug naar de vorige pagina

DROPSTUFF.nl presenteert De Koude Kermis: volkscultuur meets high art en high tech. De Koude Kermis is alles tussen kunst en kermis, een project waarin volkscultuur verbonden wordt aan erfgoed, kunsten en technologie. Net als iedere kermis vindt ook deze kermis gewoon plaats op straat, op publieke pleinen en op festivals en evenementen. En íedereen hoort tot de doelgroep. Iedereen weet immers dat je op de kermis iets kan beleven en dat daar bijzondere verhalen verteld worden.

De Koude Kermis is een kunstproject van mediaontwerp collectief DROPSTUFF.nl waarbij een attractie steeds tegelijkertijd een ‘kunstinstallatie’ is en andersom. Aan bestaande kermisattracties hebben we nieuwe verhalen gekoppeld, aan oude vormen nieuwe betekenissen gegeven en nieuwe vormen voorzien van traditionele verhalen en gebruiken. Een kermis waarvan álle ‘attracties’ onder handen zijn genomen of volledig nieuw zijn ontwikkeld: Volkscultuur meets High Tech en High Art 

Sinds 2018 zijn er al een aantal installaties gereed: bijvoorbeeld de virtual reality rollercoaster-ride ‘The Fair Grounds ’ op zogenaamde ‘kiddy rides’ (ook voor volwassenen!). Deze installatie won in 2017 de Gouden Leeuw publieksprijs op het Cinekid Festival. Een ander project is ‘Grab the Pussy ’: een grijpmachine met door Nederlandse oma’s gebreide katjes. Grijp je een poes? Dan kun je via de chip het verhaal van deze poes achterhalen op www.grabthepussy.nl ! Voor de lekkere trek is er de suikerspin-kraam ‘ZOET! ’ met suikerspinnen in alle E-nummers: E129, E102, E172 of toch E150d? Jammie!

Inhoudelijk combineert DROPSTUFF.nl met De Koude Kermis de oorspronkelijke rijke geschiedenis van de kermis met de hedendaagse festivals en presentaties over innovaties, waar nieuwe inzichten en uitvindingen worden getoond en waar het nieuwste van het nieuwste gepresenteerd wordt. De Koude Kermis is beide: multimediaal vertaald én verbeeld voor een breed publiek.
Zèlf meemaken, zèlf beleven, aanraken, ruiken en proeven.

Nieuw in 2019! 
Vanaf voorjaar 2019 zal De Koude Kermis rondreizen langs kermissen en festivals en zullen er nieuwe installaties gepresenteerd worden, waardoor de ‘collectie’ steeds weer groeit. Op het programma staan o.a. ‘Bumper Ballet’ , een botsautobaan met zelfrijdende en dansende auto’s, en ‘The Puppet Player’ , een trampoline waar een goddelijke robot als een marionettenspel de mensen lijkt aan te sturen (of is het andersom?) Komt dat zien!

De Koude Kermis op uw festival of evenement? 
De verschillende attracties van De Koude Kermis zijn als geheel of per stuk te boeken voor uw evenement. Daarbij zijn zowel een huur-met-ticket-verkoop als een volledige afkoop mogelijk.

meer info klik hier

Terug naar de vorige pagina