Mieke Soeters – Bergen op Zoom

Terug naar de vorige pagina

Het bestuur van de VGK heeft een aantal leden gevraagd om hun ervaringen met de VGK te delen op de website.

Januari 2014 – Mieke Soeters van de gemeente Bergen op Zoom vertelt ..

Graag wil ik even het volgende vertellen van mijn ervaring qua kermis & VGK:

Ik was totaal niet bekend met de VGK en heb in de 1½ jaar dat ik kermismeester ben de nodige kennis vergaard. Echter wil dit nog niet zeggen dat ik er ben, want ik loop vaak tegen obstakels aan waar ik nog geen weg mee weet.

In het eerste jaar ben ik op wat kermissen gaan kijken en liep daar eigenlijk een beetje verloren rond. Ik kwam wel eens wat exploitanten tegen die bij mij in het verleden in mijn cafetaria kwamen, maar dan had je het ook gehad.

Tot ik in Etten-Leur kwam, daar liep ik de heer Henk Neven tegen het lijf. Henk gaf meteen zijn visitekaartje zodat ik hem kon bellen als ik wat te vragen zou hebben, hij wist namelijk dat ik nieuw was in het vak.

Ik kan je vertellen dat voelde als een warme deken, en heb dat aanbod met beide handen aangepakt door met hem een afspraak te maken. Ik ben een paar uur met hem in gesprek geweest waar ik al heel veel aan heb gehad. Hij vertelde ook over de VGK en de eerst volgende gelegenheid ben ik naar een bijeenkomst van de VGK gegaan.

Het fijne van de 2 bijeenkomsten van de VGK is dat je met andere ervaren, maar ook onervaren, kermismeesters in contact komt en je ervaringen kunt delen. Zoals het bij mij overkomt is dat je elkaar uitnodigt om eens bij elkaar langs te komen of zelfs elkaar zou kunnen sterken door middel van gezamenlijke inkoop op het gebied van entertainment.

Ik kijk graag in de keuken bij een ander, de mensen die dit al jaren doen hebben zon bron van informatie en ervaring waar jij als leek tegen aan loopt. De leden kunnen je allerlei antwoorden en oplossingen geven waar je nooit aan gedacht zou hebben.

De leden kennen veel exploitanten (ook mede omdat ze verschrikkelijk goede kermissen organiseren) en kunnen daarom altijd wel iemand kunnen regelen bij bijvoorbeeld uitval of gewoon als extra.

Met andere woorden; sinds het bezoeken van de bijeenkomsten zal ik er in de toekomst weinig missen als ik op tijd op de hoogte ben gesteld.

Met vriendelijke groet, Mieke Soeters Toezichthouder (kermissen en evenementen) gemeente Bergen op Zoom

Terug naar de vorige pagina